Proiectul ”Informează-te! Implică-te!”

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse împreună cu Casele de Cultură ale Studenților u desfășurat cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, o serie de campanii pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool, tutun, droguri și de alte substanțe nocive, în rândul tinerilor și studenților.

La seminar au participat peste 40 de studenți și elevi, moderatori fiind Dan Piscureanu, coordonator al taberelor pentru copii și tineret Adeona Camp și avocatul Adrian Szebesteny, de la Baroul Petroșani. Aceștia le-au vorbit tinerilor despre efectele consumului de alcool, tutun, droguri, antidepresive și alte substanțe nocive asupra sănătății fizice și mentale, într-un dialog interactiv care s-a bucurat de interes din partea tinerilor. De asemenea, a fost reliefată importanța implicării tinerilor în vederea realizării prevenției, dar și o serie de aspecte de drept penal legate de consumul de droguri, alcool sau alte substanțe nocive.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Elena Intotero a salutat implicarea Caselor de Cultură ale Stundeților în această acțiune, pe care o consideră, în contextul actual, mai mult decât necesară și binevenită. ”Implicarea Caselor de Cultură ale Studenților în lupta împotriva consumului de droguri ne-a ajutat să ajungem la publicul țintă din toate orașele universitare ale țării. Le mulțumim tuturor tinerilor care au participat la realizarea acestor evenimente

Campanie pentru prevenirea consumului de substanțe nocive desfășurată la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani

 

Comments are closed.